Zwarte komedie, Drama

Timber

Korte fictie film
Status: Post-productie

Timber de filmTimber is een jongen van in de twintig die is opgegroeid in een geïsoleerd dorp samen met zijn ouders en zijn zus Tina. Een aantal jaren geleden is Tina voor het eerst naar de stad gestuurd om een nieuwe deurhendel te kopen, maar sindsdien hebben ze niets meer van haar vernomen. Vandaag wil het lot dat het belangrijkste gereedschap dat de familie in het bezit heeft, een zaag, vervangen moet worden. De moeder van Timber wilt niet dat hij in de voetsporen van zijn zus treedt, maar zijn vader zegt dat het niet anders kan en Timber besluit erop uit te gaan naar de stad.

Eenmaal aangekomen in de kille, grote stad komt Timber erachter dat zijn zus niet alleen nog leeft, maar ook een televisiester is geworden. Ze zit in de finale van het televisieprogramma Sterren Springen Op IJs. Als Timber ontdekt wat dit voor haar betekent – namelijk dat ze vanaf een duikplank op een dikke laag ijs moet springen – kan hij niet geloven dat dit als iets normaals wordt gezien in de stad. Hij wil zijn zus weerhouden van deze zelfdestructieve        daad en gaat naar haar op zoek.

Crew:
Regie/scenario: Larás Reinstar, Productie: Kaylee Hovemann & Bryan van Baardewijk, Opnameleider: Jasper Joshua de Bruijn, Camera: Michel Rosendaal, Montage: Annika Albert & Larás Reinstar, Sound design: Gijs Domen & Olmo van Straalen, Production design: Elisabeth Ruijkrok & Kristien Lammers, Licht: Herman van den Bosch, Visual effects: Tommy Janssen, Aron Fels & Johnny Roek, Camera-assistent: Eveline Haverlag

www.timberdefilm.nl

facebook+logo+png+transparent+background